U bent hier : Start
Laatst aangepast op 19-05-2015
© Basisschool Sint-Antonius - Versie 5.0

 


    • Het schoolreglement en de bijhorende infobrochure kunt u steeds nalezen op de website van onze school.
     Enkel op uitdrukkelijk verzoek zullen we u van deze documenten een afschrift op papier bezorgen.
     Het schoolreglement en de infobrochure kan u ook steeds downloaden op deze pagina.
    • Gebruik dit inschrijvingsdocument wanneer u uw kind wenst in te schrijven. Vergeet niet de e-ID kaart en een klevertje van de mutualiteit mee te brengen naar de inschrijving!
    • Wanneer kan je je kind inschrijven in onze school ? Klik hier !
    • Het 'afwezigheidsbriefje' en het 'attest sporadisch toedienen van geneesmiddelen' kan je downloaden.
    • Wat eten we ? Bekijk het menu.
    • Vragen, suggesties, problemen ? Mail ze naar de webmaster.
    • Disclaimer
NIEUWE FOTO'S
U vindt alle foto's in de fotogalerij.
 
Laatst toegevoegd :

Op donderdag 7 mei ging de 6e klas A op bezoek bij fietsenhandelaar Vergauwe in Sint-Laureins.
Het werd een zeer boeiende en leerrijke 'fiets'namiddag.

De 6e klas A ging tijdens de les Muzo en Media aan de slag met het fototoestel.
De 6e klas A bouwde tijdens de gymles piramiden.
Vrijdag 8 mei ging de 2e-3e kleuterklas B op bezoek naar het poezenhotel "Toska" in Adegem. Wat een fijne en leerrijke rondleiding. We kregen ook een mooie poes mee als herinnering! Een super ervaring voor de kleuters. Hartelijk dank!
 • 2e-3e kleuterklas B : Op woensdag 6/05 werd noor 5 jaar! Wat een grote meid!
 • 2e-3e kleuterklas B : Op woensdag 6/05 werd Ilyo 5 jaar. Een super stoere knaap!
2e-3e kleuterklas C : Thema Bloemen / Moederdag: knutselen van het moederdagcadeau, verjaardag van Kiano, domino-gezelschapsspel.
De kleuters van de 2e-3e kleuterklas C kregen prachtig bewegingsmateriaal van de ouderraad voor in de bewegingshoek, de kleuters zijn superenthousiast! Bedankt ouderraad!

Het harde werken van de 4e klas heeft zijn vruchten afgeworpen! We werkten in de vierde klas wekenlang rond Fairtrade. We maakten kennis met het productieproces van de banaan, we leerden wat fairtrade voor de boeren, vrouwen en kinderen in het Zuiden doet, we deden kookactiviteiten, ... én we spaarden logo's. Vorige week mochten we vernemen dat onze vierde klassers bij de honderd finalisten gerekend werden, en lag er een mooi verrassingspakket op ons te wachten!
We mochten lekker samen smullen!

Maandag 4 mei nam de 6e klas A deel aan het fietsexamen te Eeklo. De leerlingen kregen punten voor de technische staat van hun fiets, voor de behendigheidspiste en voor het praktisch examen op de weg. De winnaar mag vrijdag naar de Lala Koala VIPdag!
Maandag 27 april ging de 6e klas A naar de bib te Eeklo voor de tentoonstelling "De kleren van de keizer". Het werd een boeiende voormiddag waarbij de leerlingen in kleine groepjes verschillende opdrachten moesten uitvoeren.
De kinderen van de 3e klas en de 4e klas trekken hun sportiefste kleren aan om in de sporthal te Eeklo hun beste beentje voor te zetten. Gedurende de week van 20 tot en met 24 april proeven ze van de volgende sporttakken: badminton, percussie,handbal, trampoline springen, skating, hockey, gocarts,judo en basketbal. Deze week sluiten ze af met een groot spel.
De leerlingen van de 4e klas A bereiden zich voor op Pasen. Tijdens de Goede Week spelen ze de voetwassing van Jezus na. Vervolgens gaan ze samen aan tafel om het Laatste Avondmaal te beleven.

Op 2 april was het zover... De 3e klas en de 4e klas vertrok op leeruitstap naar het museum voor natuurwetenschappen te Brussel... We waren natuurlijk bijzonder benieuwd naar de afdeling van de 'Dinosaurussen'... We konden onze ogen niet geloven toen we zagen hoe reusachtig deze dieren moeten geweest zijn! We waanden ons even echte paleontologen, verwonderden ons over de prachtige fossielen, bezochten de nagemaakte mijnen waar de exclusieve verzameling Iguanodons gevonden werd in België, enz... We genoten allen van deze mooie, leerrijke dag!