U bent hier : Start
Laatst aangepast op 3-07-2016
© Basisschool Sint-Antonius - Versie 5.0

 
 • Belangrijk bericht ! Melding capaciteit 2016-2017
 • Het schoolreglement (+ bijlage) en de bijhorende infobrochure kunt u steeds nalezen op de website van onze school.
  Enkel op uitdrukkelijk verzoek zullen we u van deze documenten een afschrift op papier bezorgen.
  Het schoolreglement en de infobrochure kan u ook steeds downloaden op deze pagina.
 • Gebruik dit inschrijvingsdocument wanneer u uw kind wenst in te schrijven. Vergeet niet de e-ID kaart en een klevertje van de mutualiteit mee te brengen naar de inschrijving!
 • Wanneer kan je je kind inschrijven in onze school ? Klik hier !
 • Het 'afwezigheidsbriefje' en het 'attest sporadisch toedienen van geneesmiddelen' kan je downloaden.
 • Wat eten we ? Bekijk het menu.
 • Vragen, suggesties, problemen ? Mail ze naar de webmaster.
 • Disclaimer
NIEUWE FOTO'S
U vindt alle foto's in de fotogalerij.
 
Laatst toegevoegd :
 • De kleuters van de 1e kleuterklas C vroegen al lang om eens in de zandbak te kunnen spelen en op vrijdag 24 mei was het eindelijk zover.
 • Aya gevierd wordt 3 jaar in de grote vakantie. Alle kindjes kregen een lekker cakeje mee naar huis waar ook haar naam op stond met marsepein. Omdat het te groot was om in de klas op te eten, mochten ze er thuis lekker van smullen. Ook Ben en Noor van Thuyne worden 3 jaar in de grote vakantie.
 • In het thema 'Jules aan zee' maakten de kleuters natuurlijk nog wat knutselwerkjes en we maakten ook tijd om het gezelschapsspelletje picnic te spelen.
Ook de kinderen die jarig zijn in de vakantie, worden in de 1e kleuterklas C gevierd.. Hiep hiep hoera voor Gabor en Lore!
 • Tijdens het thema "Vaderdag" mochten de kleuters van de 1e kleuterklas C zich verkleden als papa  of doen zoals hun papa...
 • Feest in de 1e kleuterklas C voor de jarige Amoury en Ilaura ...
Op 31 mei gingen alle kleuters sporten in de sporthal te Eeklo.  Het was een supertoffe dag, ook voor de 1e kleuterklas C.
Dramales in de 5e klas B : stoelen !
Op donderdag 23 juni hebben de kleuters van de 2e-3e kleuterklas A enorm genoten van de waterspelnamiddag: bekers overbrengen met water op een plateau, lege flessen omver schieten met een waterpistool, natte sponsen naar elkaar gooien, splash spel,  door de waterval lopen, …  We danken tante Hilda voor de vele hulp: kleertjes aan-en uitdoen, emmers vullen met water, een luisterend oor voor alle kleuters, waterspulletjes afdrogen,…. Dankjewel !
Hockey en spelvoormiddag voor de 5e klas.
De leerlingen van de 1e graad gingen op schoolreis naar Tongeren op 10 juni (deel 3). Daar werden ze verdeeld in 5 groepjes. Hier brachten we een bezoek aan het museum waar we ons in de oertijd begaven. Iedereen luisterde met volle aandacht en verbazing naar de deskundige uitleg van de gids. We mochten een geluksbrenger maken en even proberen om een everzwijn te raken met een speer. Het was voor iedereen een leuke en leerrijke ervaring!
De leerlingen van de 2e klas kregen maandag 13 juni een initiatie hockey. In combinatie met bal-en andere spelen hadden ze een leuke en sportieve voormiddag! 
 • Buitenspel voor de 1e kleuterklas C op 19 mei 2016. Eindelijk was de zon van de partij en konden we genieten van de warmte.
 • Op maandag 23 mei beleefden de peuters plezier in de sportzaal samen met juf Siska en nadien hadden zij eens de ganse speelplaats voor zich alleen. Wat een dolle pret!
 • Jolie uit de 1e kleuterklas C werd 4 jaar op zondag 5 juni. Haar verjaardag werd gevierd in de klas op vrijdag 3 juni. Hoera!
 • Emiel was jarig op zaterdag 11 juni en op vrijdag 10 juni werd zijn verjaardag in de klas gevierd! Opnieuw feest!
Op 10 juni gingen de 1e graad op schoolreis (deel 2). De zon was helemaal van de partij! We maakten een fantastische trip naar de oudste stad van België: "Tongeren"!
We verdiepten ons verder in de oertijd in het Gallo-Romeins museum en we amuseerden ons te pletter op de speeltuin van het park van Tongeren. We maakten een "oeroude" halsketting en gingen op mammoetenjacht. Kortom: een suuuuuuuuper reisje!

Maandag 13 juni organiseerde juf Siska voor de 1e klas een leuke hockeyinitiatie! Eerst leerden ze de basistechnieken van hockey, en daarna speelden ze honkbal, voetbal, chinese voetbal,....
Het werd een sportieve voormiddag.

Op vrijdag 10 juni ging de 1e graad op schoolreis naar Tongeren. We brachten een bezoek aan het Gallo-Romeins bezoek waar we kennismaakten met de Oertijd.
De jacht, vuur maken, kledij, dagelijks leven van de oermens .... de kinderen vonden het allemaal super interessant en leerden heel wat bij. In de namiddag mochten ze zich uitleven in de speeltuin De Motten. Een dag om nooit te vergeten!

In het kader van ons thema 'bouwen' kwam de papa van Matti vrijdag 3 juni naar onze school. Hij leerde de kinderen van de 1e klas B een muurtje te metsen.
Elke kind hielp om mortel te maken en onze muur te metsen. Wat de kinderen zelf kunnen doen, onthouden ze zoveel beter, dus daarom een dikke merci voor de papa van Matti.

In mei knutselde de 1e klas B voor moederdag een mooie linnen tas. Voor een "fanTAStische" mama!

In maart kwam de  toneel- en muziekgroep "Levende muziek" naar onze school. De 1e graad werd ondergedompeld in de wereld van het afval.
Een boeiende namiddag vol muziek en beweging!
Met de  cadeaubon van de ouderraad voor de 2e klas B kocht onze juf deze kleine schrijfbordjes.
We oefenen onze tafels, we maken oefeningen hoofdrekenen, we spelen pictionary met geleerde woordjes, we oefenen onze onthoudwoorden ...!
In juni oefent de 2e klas (A en B) het dansje en liedje "hupsakee" in de klas!
Het resultaat zien jullie op ons schoolfeest!
In mei werkte de 2e klas B rond "de paardenbloem". In groepjes onderzochten we zijn groei, de bouw, hoe we verf van deze bloem kunnen maken en dat we deze bloem kunnen opeten.
We maakten enkele mini-strips en we vergeleken de pluisjes met parachutes.
Op vrijdag 3 juni was het zover... Uit elke klas van de lagere school werd er 1 winnaar verkozen die de 'Lala Koala VIP-dag' mocht bijwonen. We zagen het grote waterkanon aan het werk, we mochten een brand blussen, we zagen de drugshonden aan het werk, enz... Het werd een onvergetelijke dag!