U bent hier : Start
Laatst aangepast op 25-11-2015
© Basisschool Sint-Antonius - Versie 5.0

 
 • Belangrijk bericht ! Melding capaciteit 2016-2017
 • Het schoolreglement (+ bijlage) en de bijhorende infobrochure kunt u steeds nalezen op de website van onze school.
  Enkel op uitdrukkelijk verzoek zullen we u van deze documenten een afschrift op papier bezorgen.
  Het schoolreglement en de infobrochure kan u ook steeds downloaden op deze pagina.
 • Gebruik dit inschrijvingsdocument wanneer u uw kind wenst in te schrijven. Vergeet niet de e-ID kaart en een klevertje van de mutualiteit mee te brengen naar de inschrijving!
 • Wanneer kan je je kind inschrijven in onze school ? Klik hier !
 • Het 'afwezigheidsbriefje' en het 'attest sporadisch toedienen van geneesmiddelen' kan je downloaden.
 • Wat eten we ? Bekijk het menu.
 • Vragen, suggesties, problemen ? Mail ze naar de webmaster.
 • Disclaimer
NIEUWE FOTO'S
U vindt alle foto's in de fotogalerij.
 
Laatst toegevoegd :
Op 18/11/2015 werd Arjon uit de 2e-3e kleuterklas B 5 jaar. Proficiat aan onze smurfenleeuw!
De kleuters uit de 2e kleuterklas B rollen gehaktballetjes voor in de "Olifantensoep!". Eerst de handjes wassen, gehaktballetjes rollen, in de bouillon laten koken en daarna de afwas!
Wat een team.
Op 17/11/2015 werd Renée uit de 2e-3e kleuterklas B 4 jaar. Proficiat prinses ...
De kleuters uit de 3e kleuterklas B maken "Olifantensoep!".
De kleuters uit de 2e-3e kleuterklas B mogen elk om beurt de soep mixen. Voor sommigen een hele belevenis!

Dinsdag 17 november kwam de schrijfster Katrien Van Hecke op bezoek. Ze vertelde de 1e klas B enkele mooie verhalen en daarna mochten we zelf aan de slag. De chef en sous-chef waren baas in de keuken. We maakten lekkere worst met appelmoes en rijst. Onze kruidenmeesters zorgden dat de appelmoes lekker op smaak was, met hulp van de proevers.
De kelners dekten de tafels en de sommeliers bedienden ons van lekkere drank. Na het smullen van al dat lekkers, deden we samen gezellig de afwas.

Naar aanleiding van het verhaal: "vos en haas op zoek naar koek", maakte de 1e klas B maandag 16 november enkele woordjes met letterkoekjes.
Eerst onze naam en daarna allemaal lekker eten: kip, vis, koek, bes, peer, soep, ....

2e-3e kleuterklas C : Op vrijdag 13 november kwam Veerle Derave; schrijfster en illustrator van kinderboeken; naar onze school !
Wat kan ze prachtig tekenen en vertellen, echt genoten! Zeer boeiend.

De obers van de 2e-3e kleuterklas C .

2e-3e kleuterklas C : In oktober was Emilia jarig en Andro is grote broer geworden! Dubbel feest in onze klas! Proficiat.

De 2e-3e kleuterklas B proefde naar aanleiding van het project "Literaire hapjes!" verse groentjes. Broccoli, salade, tomaten, witloof en wortelen. We hadden 4 schotels vol. Elke kleuter kreeg een klein proefbordje en raar maar waar, elke kleuter at zijn proefbordje leeg en iedereen nam nog groenten bij. De 4 schotels waren helemaal leeg. De juf is fier op haar gezonde kleuters.

Op vrijdag 13/11 kwam Veerle Derave naar onze school. Veerle is illustrator en schrijfster van kinderboeken. De 2e-3e kleuterklas B mocht genieten van een verhaal en zelf een verhaal maken waarbij Veerle Derave een illustratie bij maakte. Het was een heel leerrijke en gezellige morgen.

 • Vandaag, donderdag 12 november, leerde de 1e klas B het woordje ijs. Net zoals poes Lucifer uit ons verhaaltje, gingen we stiekem op zoek naar ijsjes. En die vonden we gelukkig in de diepvries in het kopieerlokaal. Sssstttt... niet verder vertellen. Mmmmm... dat was smullen
 • Maandag 9 november leerden we het woordje 'koek'. En we luisterden zeer geboeid naar het verhaal 'Vos en haas op zoek naar koek'. Naar aanleiding van dit verhaal en het gedicht 'mijn buik is van koek' maakten we een koekmannetje. Daarvoor moesten we echter zelf het zoutdeeg maken. De bereiding : 3 kopjes meel, 1 kopje zout, 1 kopje water, 1 theelepel olie. Het resultaat van dit werkje kunnen jullie komen bewonderen op 20 november.
Tijdens het project 'Literaire hapjes' lezen de kinderen van de 4e klas in november voor uit het boek 'Kookschool Appeltje-eitje' van Linda Vogelesang. Over enkele passages  maken we filmpjes. We knutselen een achtergrond en de personages. Daarna gaan we aan de slag met de iPad. De resultaten kan je bekijken op het Leesfeest. Iedereen is welkom!
In de 1e kleuterklas B zijn we heel erg blij met onze nieuwe speelvriendjes erbij...welkom aan Lukas, Juneau, Yenko, Kaylee en Finn! We vierden ook de verjaardag van Victoria, hiep hiep hoera !

Op maandag 9 november startte de 1e klas B met literaire hapjes.  Eerst luisterden we naar het verhaal van Winnie Wortel, de proefkampioen, en Tom Tomaat.
Daarna probeerden we om zelf een proefkampioen te worden.  Daarvoor gebruikten we al onze zintuigen: voelen, kijken, ruiken en proeven.  Het ene rook al iets lekkerder dan het andere...
En soms proefden we iets zuur of zout... De zoete dingen vielen het meest in de smaak!  Maar alle kinderen kregen voor elke smaak een stempel: bitter, zout, zuur en zoet.  Iedereen proefde.  Super!