U bent hier : Start
Laatst aangepast op 11-04-2014
© Basisschool Sint-Antonius - Versie 5.0

ACTUEEL
 

         


NIEUWE FOTO'S
U vindt alle foto's in de fotogalerij.
counter
 
Laatst toegevoegd :
Ook de 2e klas deed vrijdag 28 maart enthousiast mee op de sponsorloop! Dit bewijzen deze foto's, met dank aan Mieke, mama van Fleur.

Tijdens de jeugdboekenweek met het thema 'lezen is gevaarlijk', was er één boek dat ons enorm aansprak: nl. 'Vulkanen' van Pierre Winters en Margot Senden.
Dit boek werkten we dan ook uit in de klas. We leerden heel wat over vulkanen, magma, lava en geisers en we maakten zelf een vulkaan.  Jos, onze klusjesman, maakte een model van kippengaas voor elk kind van de 1e klas B. Daarna gingen we zelf aan de slag: bekleven met papier-maché (met de hulp van een mama), schilderen en natuurlijk 'experimenteren'. We lieten de vulkaan uitbarsten met een eenvoudige bereiding: bakpoeder, azijn en wat kleurstof. Geniet van de verwondering op de kinderen hun gezichten.....

Thema 'Kip,kuiken,ei' in de 2e-3e kleuterklas C : paasmand stempelen, puzzelen, paastak versieren,...
2e-3e kleuterklas C : Sponsorloop op vrijdag 28/03.

Op vrijdag 28.03 liepen er kleine, schattige beentjes over het voetbalplein van Balgerhoeke.  De foto's van de kleuters (sponsorloop).

Op vrijdag 28.03 liepen ook de klassen van de onderbouw (1e, 2e en 3e klas) de sponsorloop ten voordele van Burundi.

We speelden zelf 'Commedia dell'arte'met de 3e klas! Dat is een Italiaans geïmproviseerd 'typentoneel'van de 16e en 17e eeuw. Volkshumor, improvisatie, maskers en kostuums!
Het werd een prachtige 'theater-ervaring'!             

Vrijdag 28.03.2014: De bovenbouw (4e, 5e en 6e klas) liepen zeer enthousiast mee in onze jaarlijkse sponsorloop.

De 6e klas ging op dinsdag 25 maart naar het PTI. Ze maakten op een actieve manier kennis met de afdeling hout, bouw, elektriciteit en mechanica. De interesse was zeer groot!

In februari kreeg de 6e klas een initiatie pottenbakken en mochten ze zelf ook aan de slag met klei. Bedankt Nancy, het was een toffe namiddag!

In februari werkten de leerlingen van de 6e klas rond het thema 'Guatemala'. Dit werd afgesloten met een bezoek aan het inleefatelier te Gent. In de voormiddag genoten ze van een kinderrechtenwandeling door de stad en in de namiddag werden ze een ladino of indiaan in het inleefatelier.

Tijdens de les muzo kozen we deze keer voor een tableau vivant. De leerlingen van de 6e klas beeldden een schilderij uit en brachten dit tot leven! Het werd een schitterende les!

Op maandag 24 maart kreeg de 6e klas een les techniek in Ten Doorn. Het was een boeiende en leerrijke voormiddag waarna de leerlingen naar huis gingen met een zelfgemaakt lederen armbandje!