U bent hier : Start
Laatst aangepast op 23-04-2016
© Basisschool Sint-Antonius - Versie 5.0

 
 • Belangrijk bericht ! Melding capaciteit 2016-2017
 • Het schoolreglement (+ bijlage) en de bijhorende infobrochure kunt u steeds nalezen op de website van onze school.
  Enkel op uitdrukkelijk verzoek zullen we u van deze documenten een afschrift op papier bezorgen.
  Het schoolreglement en de infobrochure kan u ook steeds downloaden op deze pagina.
 • Gebruik dit inschrijvingsdocument wanneer u uw kind wenst in te schrijven. Vergeet niet de e-ID kaart en een klevertje van de mutualiteit mee te brengen naar de inschrijving!
 • Wanneer kan je je kind inschrijven in onze school ? Klik hier !
 • Het 'afwezigheidsbriefje' en het 'attest sporadisch toedienen van geneesmiddelen' kan je downloaden.
 • Wat eten we ? Bekijk het menu.
 • Vragen, suggesties, problemen ? Mail ze naar de webmaster.
 • Disclaimer
NIEUWE FOTO'S
U vindt alle foto's in de fotogalerij.
 
Laatst toegevoegd :

Op woensdag 20 april zetten een tiental leerlingen van de 5e klas en de 6e klas hun beste beentje voor en gingen met de eerste prijs lopen op een voetbalwedstrijd van SVS.

De leerlingen van de 2e klas A mochten dinsdag 19 april in de bibliotheek van Eeklo aan de hand van luister- en doe-opdrachten op zoek naar de schat van "weg van de stad". Het was een toffe ervaring met een super flinke klas!

Donderdag 14 april ging de 1e klas B in de namiddag naar het Gravensteen waar de leerlingen heel wat leerden over de Graaf en zijn ridders. Woorden als donjon, latrine, vizier, maliënkolder, ..... kregen nu heel wat betekenis. Als schildknapen gingen we op zoek naar de schat en werden we nadien door een echte ridder 'tot ridder geslaan' Een mooie, leerrijke dag.

Donderdag 14 april ging het 1ste leerjaar op uitstap naar Gent. In de voormiddag bezochten we de Tinkeltuin in de Tuin van Kina. Deze tuin mochten we in kleine groepjes verkennen.
We gingen op zoek naar 5 elfjes die betoverd waren en wij moesten hen helpen om hun zintuigen 'tast, reuk, zicht, gehoor of smaak' terug te krijgen. Zo proefden we verschillende "groenten" zoals oerprei, bieslook, pepermunt, ..., we bewandelden het blotevoetenpad, maakten muziek op materialen uit de natuur zoals orgelpijpen van bamboe, .... Nadien bekeken we een film over spinnen en kregen we enkele vogelspinnen te zien. Wie weet waar de naam 'vogelspin' vandaan komt?  De 1e klas B weet het alvast.

Van 11 tot 15 april is de 4e klas sportief! Tijdens de sportweek staan percussie, honkbal, handbal, turnen, ligfietsen, judo, hockey, jiu-jitsiu, fitness, skating, badminton en volksspelen op het programma.
We smeren onze kuiten in ... enkele sfeerfoto's.

Woensdag 13 april werd onze nieuwe speelplaats en spelenwinkel ingehuldigd. De kinderen van de 1e klas B mochten al het nieuwe materiaal van de spelenwinkel, dat geschonken werd door onze ouderraad, even verkennen. Zodat ze vanaf volgende week elke week weten uit welk groot aanbod ze kunnen kiezen. Deze feestelijke dag werd afgesloten met een toost op onze vernieuwde speelplaats.

 • Zorg : 1e kleuterklas tijdens het spelen van een associatiespel in het thema de kip & het ei in maart 2016.
 • Zorg : Tijdens schrijfdans met de 3e kleuterklas werden we robotten en oefenden ze in de lucht, op het krijtbord en nadien op papier. De robot werd vaak ingeoefend. ( februari - maart)
Op 25 maart viert de 1e kleuterklas C de verjaardagen van de kindjes die in de Paasvakantie jarig zijn.
 • Thema in de 1e kleuterklas C : de baby getrokken n.a.v. de geboorte van het zusje van Jolie en het zusje van Elena (februari 2016).
 • Thema: de kip & het ei n.a.v. Pasen.

Tijdens onze klasoverschrijdende muzische lessen, maakten we met de 1e en 2e klas op 15 maart enkele krijttekeningen geïnspireerd door Keith Haring.
De kinderen maakten een mooie compositie en omlijnden dan hun schaduwen. Een mooi spel tussen schaduw en zon, maar toch niet zo gemakkelijk.

De leerlingen van de 2e klas mochten het nieuwe speelgoed van de spelenwinkel uit proberen onder de deskundige leiding van de leerlingen van de 6e klas. Het was voor iedereen een tof moment!