U bent hier : Start
Laatst aangepast op 22-06-2017
© Basisschool Sint-Antonius - Versie 5.0

Bezoek onze facebookpagina

 

  • Nieuw! Het inschrijvingsblad warme maaltijden.
 • Het schoolreglement (+ bijlage) en de bijhorende infobrochure kunt u steeds nalezen op de website van onze school.
  Enkel op uitdrukkelijk verzoek zullen we u van deze documenten een afschrift op papier bezorgen.
  Het schoolreglement en de infobrochure kan u ook steeds downloaden op deze pagina.
 • Gebruik dit inschrijvingsdocument wanneer u uw kind wenst in te schrijven. Vergeet niet de e-ID kaart en een klevertje van de mutualiteit mee te brengen naar de inschrijving!
 • Wanneer kan je je kind inschrijven in onze school ? Klik hier !
 • Het 'afwezigheidsbriefje' en het 'attest sporadisch toedienen van geneesmiddelen' kan je downloaden.
 • Wat eten we ? Bekijk het menu.
 • Vragen, suggesties, problemen ? Mail ze naar de webmaster.
 • Disclaimer

 

NIEUWE FOTO'S
U vindt alle foto's in de fotogalerij.
 
Laatst toegevoegd :
Op 21/06 vierden we in de 2e-3e kleuterklas B de vijfde verjaardag van Noor! Proficiat Noor...
Op 15/06 stond er een huisje met een geheim in de 2e-3e kleuterklas B! Spannend ... een eerste kennismaking met de eerste klas! De kleuters waren super nieuwsgierig.
Op 13/06 vierden we in de 2e-3e kleuterklas B de 6de verjaardag van Lize! Proficiat...

Onder politiebegeleiding leggen de kinderen van de 4e klas 'het grote voetgangersexamen' te Balgerhoeke af. Joepie! Wij zijn allen geslaagd!

De kinderen uit de Plusklas van de 1e, 2e en 3e klas werken al een tijdje aan een eigen sportkrant waarin ze interviews zullen plaatsen; afgenomen bij kinderen en leerkrachten uit alle leerjaren. Op dinsdag 14 juni hebben ze de computer erbij genomen en hebben ze hun interview uitgetypt. Benieuwd naar het resultaat!

Op vrijdag 9 juni gingen enkele leerlingen mee naar het 'Lala de Koala-event' aan de sporthal in Eeklo. We maakten er kennis met de federale politie en hun arrestatiewagens, we zagen drugshonden (zowel actieve als passieve) aan het werk, kregen een woordje uitleg van de brandweer en ten slotte kregen we ook nog het waterkanon van de politie te zien (helemaal vanuit Brussel).  De kinderen leerden niet alleen heel wat bij, ze hadden ook veel plezier. Uiteraard was ook Lala de Koala himself van de partij!
Op woensdag 31/5/17 werd het maandpunt 'natuur en beweging' voorgesteld aan de kinderen van de lagere school en de 2e-3e kleuterklas.  De kinderen keken hoe Patja Mama en haar twee vrienden op tocht gingen door de natuur. Ze keken hoe ze luisterden naar de natuurgeluiden, keken naar de wolken, een tak versierden... Daarnaast hebben ze ook bewogen op muziek onder leiding van Juf Siska.
De 2e klas A ontwerpt een mini tuin : De kinderen hebben met natuurlijk 'afval' materiaal een eigen tuin mogen ontwerpen naar aanleiding van het laatste maandpuntje van het jaarthema.
Ze vonden dit fantastisch en hebben zich volledig uitgeleefd.
Op dinsdag 13 juni nemen de leerlingen van de 4e klas deel aan de workshop 'Plantage palmolie' van Djapo. Tijdens dit inleefspel dat zich afspeelt in IndonesiĆ«, ervaren de leerlingen via een rechtszaak hoe men tot een eerlijke handel (fairtrade) komt. Deze workshop werd geschonken door stad Eeklo.

Maandag 12 juni gingen we met de 1e en de 2e klas op schoolreis naar de speelboerderij Pierewiet, te Nieuwvliet.
Het was een fantastische dag. De kinderen konden zich uitleven op het springkussen, crossen met de gocarts, genieten van een interactieve theatervoorstelling en maakten mooie creaties op de knutselzolder. Hier gingen ze aan het werk met een figuurzaag, versneden ze isomo met een gloeidraad, en hamerden ze erop los!

En wat doet de 1e klas B op een zwoele vrijdagnamiddag in mei?
Eerst een beetje lezen, in groepjes, dan wat afkoelen met waterballonnen.  Om daarna weer aan de slag te gaan in de klas: een klokje voor vaderdag knutselen.

De leerlingen van de 3e klas B maken een vaderdagcadeau!