U bent hier : Start
Laatst aangepast op 27-03-2015
© Basisschool Sint-Antonius - Versie 5.0

 


    • Het schoolreglement en de bijhorende infobrochure kunt u steeds nalezen op de website van onze school.
     Enkel op uitdrukkelijk verzoek zullen we u van deze documenten een afschrift op papier bezorgen.
     Het schoolreglement en de infobrochure kan u ook steeds downloaden op deze pagina.
    • Gebruik dit inschrijvingsdocument wanneer u uw kind wenst in te schrijven. Vergeet niet de e-ID kaart en een klevertje van de mutualiteit mee te brengen naar de inschrijving!
    • Wanneer kan je je kind inschrijven in onze school ? Klik hier !
    • Het 'afwezigheidsbriefje' en het 'attest sporadisch toedienen van geneesmiddelen' kan je downloaden.
    • Wat eten we ? Bekijk het menu.
    • Vragen, suggesties, problemen ? Mail ze naar de webmaster.
    • Disclaimer
NIEUWE FOTO'S
U vindt alle foto's in de fotogalerij.
counter
 
Laatst toegevoegd :
 
 • Leren over de liter, dat is in de 1e klas A veel gieten, verwoorden en experimenteren... en of dat leuke lessen zijn.. Maar de liter, daar weten we alles over!
 • Het wordt lente, dus tijd om de eerste communie voor te bereiden... Ons schaapje krijgt stilaan vorm...
 • 1e kleuterklas A : Net voor de vakantie kregen we terug een lekkere traktatie van de ouderraad! De cake heeft gesmaakt,dankjewel!
 • 1e kleuterklas A : een leuk verkleedpartijtje in onze klas! We stappen in de stoet en maken muziek.

1e kleuterklas A : Brrrr,wat is het koud!

1e kleuterklas A : Koude handen,koude voeten...we doen warme kleertjes aan,maar nu is de winter gelukkig voorbij!

De opa van Matis en Fleur fotografeert voor school steeds de belangrijkste evenementen. Dankjewel! Hier de foto's van onze circusvoorstelling op zaterdagnamiddag 14.03.

Binnen het kader van ons project ‘water’ bezoekt de organisatie ‘GoodPlanet Belgium’ onze 4e klas A en B op woensdag 18 maart. Zij brengen het inleefspel ‘Waterdragers in Marokko’ , een workshop over kinderen en jongeren in Marokko.Vooral kinderen die daar opgroeien op het platteland krijgen minder ontwikkelingskansen. De oorzaak hiervan is het tekort aan goede drinkwatervoorzieningen. Hierdoor wordt het ‘water halen’ een voltijdse bezigheid voor hen en dus kunnen deze kinderen niet naar school. Daarenboven is het drinkwater op vele plaatsen van slechte kwaliteit.

Op woensdag 11 februari bezoeken de leerlingen van de 4e klas de schoolhoeve College O.-L.-V.-ten-Doorn. Daar wijden de leerlingen van het zevende jaar Veehouderij en Landbouwteelten ons in in het leven en het werken op de boerderij. Zij leren ons  kleinvee, paarden, koeien en kalfjes verzorgen. We ontdekken er ook waarvoor de machines dienen.
Op 4 maart leren de kinderen van de 4e klas A enkele wetenschappers zoals Isaac Newton en Alexander Graham Bell kennen. We verzamelen het nodige materiaal en experimenteren rond traagheid, kracht, hefboom en trillingen.
Februari 2015. Binnen het project 'Fit en gezond, het hele jaar rond!' duikt de 4e klas A de wonderlijke kruidenwereld in. Tijdens het groepswerk komen alle zintuigen aan bod, zoeken we informatie op de computer, maken we een kruidenmannetje en leggen we een klaskruidentuintje aan.
Op 17/03/2015 brengt Maxim uit de 2e-3e kleuterklas B zijn kip mee naar de klas. Het is precies een circuskip!
Op 13/03/2015 maakt de 2e-3e kleuterklas B zich klaar om voor de eerste keer op te treden in een echte circustent.
Op 17/03/2015 is Rune uit de 2e-3e kleuterklas B 6 jaar geworden. Schip Ahoy piraat ... die piratencake was super lekker.
Alle leerlingen van onze school zorgden op 13 en 14 maart voor een onvergetelijk spektakel. Bedankt aan onze leerlingen, de directie, de leerkrachten, de ouderraad, alle vrijwillige medewerkers, de sponsors, stad Eeklo en circus Picolini !