U bent hier : Start
Laatst aangepast op 27-05-2016
© Basisschool Sint-Antonius - Versie 5.0

 
 • Belangrijk bericht ! Melding capaciteit 2016-2017
 • Het schoolreglement (+ bijlage) en de bijhorende infobrochure kunt u steeds nalezen op de website van onze school.
  Enkel op uitdrukkelijk verzoek zullen we u van deze documenten een afschrift op papier bezorgen.
  Het schoolreglement en de infobrochure kan u ook steeds downloaden op deze pagina.
 • Gebruik dit inschrijvingsdocument wanneer u uw kind wenst in te schrijven. Vergeet niet de e-ID kaart en een klevertje van de mutualiteit mee te brengen naar de inschrijving!
 • Wanneer kan je je kind inschrijven in onze school ? Klik hier !
 • Het 'afwezigheidsbriefje' en het 'attest sporadisch toedienen van geneesmiddelen' kan je downloaden.
 • Wat eten we ? Bekijk het menu.
 • Vragen, suggesties, problemen ? Mail ze naar de webmaster.
 • Disclaimer
NIEUWE FOTO'S
U vindt alle foto's in de fotogalerij.
 
Laatst toegevoegd :
2e klas B : Werken we door aan ons contractwerk ... dan is het tijd voor leuke hoeken!
In april ging de 2e klas B naar de bib in het kader van de "voorleesweken".  We speelden er een leuk lees- en boekenspel en gingen met een prachtig boek terug naar de klas.
Ook leuk: We gingen er met de lijnbus naartoe :-)
In april maakten de 2e klas B tijdens de muzische lessen een "moderne stoelendans".
We haalden onze inspiratie bij de gekende choreografe "Anne Theresa De Keersmaker".
Maart: thema techniek in de 2e klas B. Lekker leren door te proe(f)en!
Op 4 maart stond de 2e klas B stil bij de nationale pyjamadag! In pyjama naar school!
Op maandag 23 mei ging de 2e-3e kleuterklas A op schoolreis naar Toversluis!
Op vrijdag 20 mei 2016 kwam brandweer “Joachim!” met de brandweerwagen van Eeklo naar onze school. De kleuters van de 2e-3e kleuterklas B mochten even meerijden en de sirene mocht zeker niet ontbreken.
De brandweer van Eeklo kwam op vrijdag 20 mei op bezoek. De kleuters van de 2e-3e kleuterklas A waren enorm onder de indruk en het blussen met een echte  brandweerslang dat vonden ze de MAX!
2e-3e kleuterklas A : Samen spelen in de zandbak (mei 2016).
 • Thema kleuren (begin april): de kleuters van de 1e kleuterklas C spelen met gekleurde materialen en we sorteren spulletjes uit de klas volgens kleur.
 • Thema Moederdag (eind april - mei): de kleuters maken hun cadeautje voor mama, foto's van onze mama worden opgehangen in een hart op de muur, we kijken eens wat er allemaal in de toilettas van mama zit en waarnemen dit met al onze zintuigen (kijken, ruiken, luisteren of het geluid kan maken, voelen maar proeven mochten we niet!! Bah dat zou niet lekker zijn), we oefenen het liedje en versje voor mama, de jongens waren lekker stoer met gel vanuit mama's toilettas in hun haren, alle meisjes en ook sommige jongens waren super schattig met hun rode lippen van de rode lippenstift uit mama's toilettas.
 • Op 13 mei 2016 vieren we Lisa haar 3de verjaardag door verjaardagsliedjes te zingen, de lekkere fruittraktatie samen op te eten, een verjaardagstrein te maken en niet te vergeten: Lisa mocht ook 3 kaarsjes vanop de verjaardagstaart uitblazen! Hiep hiep hoeraaaa!
In de maand mei verwelkomen we enkele dieren in de 4e klas. We observeren uitvoerig het konijn dat juf Fien meebracht. Het konijn is graag in de klas. Het huppelt vrolijk rond. Daarna bestuderen we enkele tuin- en poelslakken. Die zijn heel wat trager!

Op vrijdag 13 mei kwam "Brandweer Helmut" naar de 2e-3e kleuterklas B. De kleuters kregen een vakkundige en heel boeiende uitleg en daarna mochten ze op de speelplaats zelf een brandje blussen. Het was een super namiddag. Dank je aan de papa van Amélie.

Tijdens de stage van juf Celine Willems in de 5e klas A werd gewerkt rond het thema 'bruggen'. De leerlingen gingen ook zelf aan de slag en toonden hun technisch inzicht door een brug te bouwen die een halve meter kon overbruggen en die 500 gram kon torsen.  Alle groepen slaagden in hun opzet.